Trăiește succesul! Cum să devii cea mai bună versiune a ta

succesul

       Trăiește succesul! Cum să devii cea mai bună versiune a ta       

       Te-ai gândit uneori la modul cum se desfășoară viața ta? Te simți mulțumit, împlinit de ceea ce faci, de relațiile, cariera, prietenii tăi, de locuința ta, de modul cum îți petreci timpul liber și de creșterea ta spirituală? Probabil că majoritatea oamenilor au cel puțin unul-două domenii de viață în care ar vrea să facă schimbări. Cum reușesc unii să aibă succes în toate? Aplica solutia: ATITUDINEA CREEAZĂ APTITUDINEA!

       Succesul este o condiție de viață

       Succesul este o condiție de viață care se poate deprinde, el nu se măsoară în achiziții materiale, popularitate sau alte aspecte exterioare (contrar credinței majorității…). În realitate, el reprezintă acea stare de auto-realizare profundă dată de împlinirea tuturor scopurilor propuse și manifestarea completă a potențialului nostru lăuntric. Pentru a deveni și A FI un om de succes este important să avem o atitudine de succes față de viață. Din fericire, succesul se învață, la fel ca matematica, fizica, limbile străine sau orice altă materie (abia aștept să văd introdusă în școli disciplina: Obținerea succesului!). Iată câțiva pași pe care, dacă-i parcurgi, ai toate șansele să-ți dezvolți talentul pentru succes și să-ți atingi toate scopurile pe care ți le propui în viață:


       1. Definește întotdeauna concret ce înseamnă succesul pentru tine, în toate domeniile vieții, de la aspectele generale la detalii. Nu poți ajunge undeva dacă nu știi destinația! Cum vei ști că ai avut succes? Ce vrei, de fapt, să obții? Lipsa pragmatismului, o natură prea visătoare și inactivă nu va reuși să facă prea multe în viață. Este important întotdeauna să știi exact ce vrei.


       2. Acționează, nu doar visa! Reveriile sunt bune pentru a ne imagina ceva, dar dacă vrem să și traducem în practică viziunea noastră, este esențial să ne punem pe treabă. Diferența principală dintre oamenii care își îndeplinesc visele și cei care nu o fac, constă în capacitatea de acțiune a primilor. Ai o dorință, un țel clar și bine definit? Începe să lucrezi pentru a-l traduce în plan manifest. Fă un plan – de ce ai nevoie? Ce resurse umane / materiale / financiare / informaționale îți trebuie? Adună toate resursele și pune-le în valoare. Respectă termenele pe care ți le impui, evaluează-te mereu și observă cum evoluează proiectul tău de viață. Sentimentul succesului final se construiește din micile satisfacții ale împlinirilor de fiecare zi.


       3. Cultivă-ți la maxim încrederea în tine! Aceasta este o stare de ancorare totală în resursele tale lăuntrice, este ceea ce simți atunci când ai certitudinea de nezdruncinat că poți să faci ce ți-ai propus, că meriți să obții ceea ce vrei și că ești o ființă valoroasă. Când știi că nici un obstacol nu te poate frâna complet, că vei atinge oricum țelul propus! Cuiva pe deplin instalat în starea de încredere în sine nu prea-i pasă de părerile altora, de fricile altora sau rezervele lor. Nu-i va crede niciodată pe ”prudenții” sau ”binevoitorii” care-i vor spune că ceea ce vrea este prea greu / periculos / necunoscut / depărtat / inaccesibil etc. Ați observat vreodată un meci de tenis, o luptă sau orice formă de confruntare între două ființe umane (este valabil și pentru alte viețuitoare…)? Înfrângerea uneia apare atunci când chipul său reflectă îndoială, teamă, confuzie, nesiguranță. Aceste stări sunt cele mai mari obstacole interne pe calea spre succes. Încrederea în sine va conduce în cele din urmă la reușită, întotdeauna.


       4. Un alt cuvânt cheie, alături de pragmatism – acțiune – încredere, este dedicarea. Și aici eșuează destui oameni. Vor ceva, dar nu destul de mult. A avea un scop bine stabilit presupune să i te dedici consecvent, zilnic, cu perseverență, dăruire, entuziasm și răbdare – chiar dacă aceasta ar dura ani de zile. În fiecare zi să lucrezi cât poți mai bine pentru acesta. Dedicarea presupune focus – atenția să-ți fie mereu îndreptată spre obiectivul tău luminos! Mai presupune și muncă – suma tuturor eforturilor fizice, mentale, emoționale etc. pe care ești dispus să le faci pentru a reuși în ce ți-ai propus. Nimic durabil nu se realizează fără muncă, acesta este adevărul vieții. O muncă pe care îți sugerez s-o faci cu drag, cu bucurie și dăruire, nu ca pe o corvoadă! În plus, a fi dedicat scopului tău înseamnă și să fii dispus la investiții legate de acesta. Investiții de timp, de energie, de bani și resurse materiale, de oameni… o lege tainică a Universului afirmă că nu se obține ceva fără ca în prealabil să existe o ofertă, o investiție în acea direcție…


       5. Pe lângă pașii de mai sus, un alt element care atrage succesul este creșterea personală: lărgirea perspectivei asupra vieții, adaptarea la nou, reinventarea ta ca ființă umană, educarea ta emoțională și spirituală. Einstein afirma că ”o problemă nu poate fi rezolvată de aceeași minte care a creat-o”. Evident, nu-i așa? Cauți soluții pentru optimizarea vieții tale? Deschide-ți orizontul, vorbește cu cineva care a rezolvat deja acea problemă în viața lui, urmează-i exemplul, învață să folosești mereu tehnologiile noi, metodele noi de marketing, formele noi de comunicare… Și nu te opri niciodată, indiferent de vârstă sau alte obstacole fizice sau mentale. Cei care reușesc nu cunosc lenea, plafonarea sau complacerea în zona de confort!


       6. Vorbeam mai sus despre auto-educare emoțională și spirituală – aici merită să evidențiem două aspecte de sine stătătoare, care oferă chei spre succes: Acceptarea și iertarea, pe de o parte, și Recunoștința, pe de altă parte. Nu poți crește cu adevărat, nu poți îmbrățișa succesul dacă te cramponezi de trecut, de tipare rigide sau eșecuri din trecut. În primul rând, antrenează-ți mintea să înlocuiască acest concept de ”eșec” cu cel de ”experiență” sau ”feedback/reacție”. Dacă între tine și succesul tău ar exista 100 de drumuri, ce ai face? Ai lua-o pe primul, ai vedea că nu te duce nicăieri, te-ai întoarce și ai încerca al doilea, și tot așa până mergi pe cel bun și ajungi la succes. Ai învăța atâtea lucruri noi în călătoria ta! Afirmația: ”Nu contează atât scopul ultim al călătoriei, ci călătoria însăși” se referă exact la acest aspect! Aici te ajută dedicarea, focusul și ardoarea cu care îți dorești atingerea scopului tău.


       7. Recunoștința ca atitudine care hrănește succesul presupune mai întâi să te bucuri zilnic și să mulțumești Universului pentru ceea ce deja ai obținut. Vrei să ajungi un mare pianist, și astăzi ai învățat să cânți trei măsuri la pian? Fii fericit pentru acestea, nu te gândi că progresezi lent, că nu ai destul talent sau ceva de genul acesta. Nu-ți îngădui nici un gând sabotor! Aceștia sunt detractorii tăcuți care minează fundația succesului tău. Bucură-te de fiecare mic pas înainte, de fiecare lecție primită, de fiecare zi în care inima ta a bătut pentru scopul propus! Pentru că recunoștința va crea rezonanța tot mai amplă cu ceea ce-ți dorești.
       Pe lângă cele de mai sus, amintește-ți: când privim spre Soare, umbrele cad mereu în spate. Îndreaptă-ți gândurile mereu spre țelurile tale, spre miracolul a ceea ce ești, iubește-te, crezi în tine și răsplătește-te pentru ceea ce creezi și dăruiești lumii.
       Nu ezita niciodată să ceri călăuzire pe drumul tău, dacă simți că aceasta te-ar ajuta să avansezi mai rapid. Și mai presus de toate, caută să dai viață în inima ta versurilor sublime ale poetului sufit Rumi:


”Privește în tine:
Tot ceea ce vrei să fii
EȘTI”…