Bogăție și Abundență – 1 – Legile vieții abundente

bogatie

       Dezvoltare personală pentru bogăție și abundență – 1 – Legile vieții abundente


       Este foarte la modă să vorbim despre dezvoltare personală. Însă ce ne aduce aceasta cu adevărat? Numai cunoștințele teoretice nu ajută prea mult. După cum spunea Dalai Lama, ”Avem două treburi de făcut pe acest pământ: să fim fericiți și să fim folositori”. Viața în Abundență îndeplinește ambele aspecte. Dar ce este Abundența? Cum se poate ea obține în mod durabil? Ce legi o guvernează? Ce să faci și ce să nu faci pentru a trăi în Abundență? Dacă toate școlile din lume ar preda această materie, oamenii ar fi cu mult mai împliniți și lumea ar arăta cu totul altfel…


       Care este adevărata bogăție? Ce este și ce nu este Abundența? Cum ajută ea dezvoltarea personală a fiecăruia?


       În sensul cel mai general, abundența este o stare de bine, de satisfacție profundă, de împlinire determinată de faptul că toate domeniile vieții tale sunt marcate de realizări, de sens și rezultate deosebite: ești sănătos și plin de energie, ai o profesie care te împlinește mult, bani și posesii materiale îndestulătoare, o familie sau o relație intimă recompensantă sufletește și plină de iubire, relațiile cu prietenii, colegii etc. sunt fructuoase și armonioase, ești implicat în proiecte sociale de mai mare sau mai mică anvergură, simți că ajuți planeta prin existența ta.

Corolarul Abundenței este echilibrul emoțional și armonia vieții. Aceasta este adevărata bogăție, iar dacă banii pot înfrumuseța viața, aceasta nu înseamnă totuși că ei sunt axa definitorie a acesteia.


       Prin urmare, bogăția și Abundența ”cu A mare” nu se referă doar la a avea bani mulți, a deține influență și putere financiară sau socială etc. Nu se poate pune semnul egal între bogăție (în sensul de acumulări materiale) și Abundență, nici între funcții (de exemplu, conducerea unor grupuri mai mici sau mai mari) și Abundență. Un om poate fi șeful unei mari companii, dar dacă este neîmplinit, neiubit de ceilalți, dacă își exercită puterea prin asuprire sau dacă acțiunile lui duc la suferința celor conduși, atunci el nu poate fi un exponent al Abundenței, ci al sărăciei sufletești. La fel, un om lipsit de bunurile elementare unui trai decent, un om cu răni emoționale sau care este pur și simplu nemulțumit de viața sa nu poate spune că trăiește în Abundență. Nu putem vorbi de dezvoltare personală acolo unde nu există armonie, echilibru și satisfacții în majoritatea domeniilor vieții.


       Șapte indicii că ești ”pe rezonanța” Bogăției și Abundenței


       1. Sentimentul frecvent că ești conectat cu totul, că sufletul tău este plin de o iubire necondiționată, universală, față de toate viețuitoarele și tot Universul.

       2. Te simți mai mereu fluid, plin de armonie și împăcat cu toată lumea din jurul tău.


       3. Bucuria și recunoștința apar spontan în sufletul tău, în legătură cu cele mai simple aspecte ale vieții de fiecare zi.


       4. Viața îți scoate adesea în cale oportunități minunate, cadouri sau persoane benefice.


       5. Ai frecvent intuiții creatoare, constructive.


       6. Îți apar căi de a împărtăși altora experiența, cunoașterea și prea-plinul sufletului tău.


       7. Simți mai mereu că ești plin de vitalitate, sănătate și poftă de viață, râzi și te simți împlinit, echilibrat.

       Șapte legi ale Bogăției și Abundenței

       1. Legea Oglindirii: viața îți reflectă propria realitate interioară, prin evenimentele și oamenii pe care ți-i scoate în cale. Când vei înțelege că nu ceilalți sunt vinovați de faptul că ești poate, deocamdată, lipsit de mijloace materiale, de relații frumoase sau de succese în carieră, atunci vei face un mare salt spre conștiința Abundenței! Orice formă de dezvoltare personală începe cu acest prim pas: asumă-ți responsabilitatea pe deplin pentru ceea ce faci, ești, ai sau obții – și Bogăția și Abundența vor începe deja să lucreze pentru tine.

       2. Legea Saltului calitativ: lasă timpul să-și împlinească opera, ai răbdare și focusează-te pe frumusețea călătoriei prin viață. Nerăbdarea de a obține rezultatele așteptate nu va face decât să-ți răpească partea cea mai bună a procesului de transformare a ta. Rezultatele vin întotdeauna dacă faci ceea ce trebuie, însă ele apar la timpul potrivit. Orice acumulare cantitativă duce la un salt calitativ, doar dă-i timp… bogăția constă în acumulările personalității tale, zi de zi.

       3. Legea Justei Intenții: cea care determină fericirea ta și sustenabilitatea succesului tău este intenția. Dacă aceasta este în acord cu ceea ce faci, dacă lucrezi zilnic, cu drag, pentru îndeplinirea scopului tău, atunci vei fi oricum câștigat, chiar dacă rezultatele nu vor fi 100% cele așteptate. Sentimentele pozitive din spatele unei acțiuni garantează într-o măsură mai mare succesul și bucuria acestuia! Este minunat să faci ceea ce iubești, și să ajungi să iubești ceea ce faci.

       4. Legea Împărtășirii: degeaba ai intenții bune și scopuri clare, dacă acțiunile tale sunt centrate doar pe propria persoană. O lege tainică a Universului afirmă că pentru a primi, este esențial mai întâi să oferi! Paradoxal, atitudinea de a-i ajuta și pe alții să prospere este recompensantă în primul rând pentru tine. Ea îți asigură și ceea ce numim dezvoltare personală prin asumarea atitudinii de ghid față de semenii tăi – oferi îndrumare, exemplu, cunoaștere, experiență și suport emoțional.

       5. Legea Auto-programării: orice gând creează emoții, care la rândul lor alimentează noi gânduri. Un minunat dicton afirmă: ”Alungă norii din calea Soarelui, în loc să forțezi Soarele să strălucească mai tare.” Prin urmare, rupe cercul vicios al gândurilor negative și emoțiilor neplăcute – începe prin a elibera emoțiile înainte ca acestea să creeze noi gânduri blocante. Apoi, pe un fundal de calm sufletesc, poți începe să lucrezi cu sugestii și stimuli pozitivi, pe care subconștientul le va adopta gradat. Schimbarea programelor mentale de gândire și reacție emoțională este o premisă a instalării în conștiința Abundenței.

       6. Legea Detașării: desprinde-te de vechi, de obiceiuri ce nu mai sunt utile, de emoții legate de evenimente trecute. Cu cât îți vei păstra conștiința mai ”curgătoare”, mai flexibilă, cu atât vei fi mai receptiv la nou și te vei adapta mai ușor la noi tipare de conștiință. Astfel, vei pluti tot mai rapid spre stări pace și înțelepciune, care rezonează cu Abundența.

       7. Legea Deschiderii mentale: adevărul este că nu știi niciodată totul. Pe drumul spre tine însuți, păstrează-ți mereu mintea deschisă. În relațiile cu ceilalți, urmărește mai curând să-i înțelegi, nu să-i judeci. În realitate, judecata este o măsură a rigidității mentale. Învață din perspectivele diferite de a ta, nu le respinge a priori. Adevărul este relativ, depinzând foarte mult de perspectiva observatorului. Caută mereu oportunități de creștere, nu scuze/justificări pentru limitările tale. Păstrează-ți mintea flexibilă, neatașată și non-rezistentă la schimbare.

       Doar implementând aceste legi universale în viața ta, vei începe să simți fluxul Abundenței instalându-se gradat în acțiunile tale de fiecare zi. Reflectează la aceste legi cât mai des posibil și aplică-le în tot ceea ce făptuiești, vorbești, gândești sau simți.
       În plus, iată două exerciții simple pe care, dacă le practici consecvent, te vor ajuta în mod rapid și eficient să fii abundent în existența ta:

       Exercițiul 1 – Alinierea în Bogăție și Abundență

       Pasul 1: identifică un sector de viață în care simți deja manifestându-se un anumit nivel al Bogăției și Abundenței. Observă starea de bine, relaxare și siguranță pe care o experimentezi când te gândești la acel domeniu al vieții tale. Sesizează cât de simplu este să primești energia Abundenței în zonele unde nu ai conflicte interioare majore.


       Pasul 2: Simte-te recunoscător pentru ceea ce ai. Rezonanța bucuriei și recunoștinței va cuprinde și celelalte sectoare ale vieții. Mulțumește în gând pentru toate îmbunătățirile care vin deja în cariera, relațiile sau creațiile tale. Ancorează-te în starea de încredere că deja trăiești în fluxul Abundenței.


       Pasul 3: Detașează-te. Desprinde-te de emoții, amintiri și gânduri, și focusează-te pe proiectele tale concrete. Nu te forța să obții Abundența, ea se manifestă când ești relaxat, nu crispat.

       Observă-te când te gândești la bani, la o relație frumoasă sau la orice alt aspect pe care îl dorești în viața ta. Ești cumva tensionat? Nu e bine… În loc să te gândești la lipsă, la ceea ce nu ai, focusează-te pe ceea ce vrei să obții – astfel vei obține creșterea și dezvoltarea ta personală. Cum te vei simți atunci – fericit, împlinit, entuziast? Simte ACUM aceste emoții, în timp ce te gândești la proiectele tale ca și cum le-ai realizat deja, și ele vor dinamiza subconștientul să lucreze pentru a traduce în plan manifest proiectul tău de viață!

       Exercițiul 2 – Sugestie pentru practica Abundenței

       De fapt, este invitația de a te focusa pe semnificația profundă a frazei:

       A te relaxa înseamnă a primi.

       Poți să o scrii pe hârtie și s-o porți mereu cu tine, pentru a o citi și a reflecta la ea când ai timp; poți să meditezi la sensul ei; poți să o rostești mental de câteva ori înainte de a adormi și când te trezești din somn etc. Este o afirmație care te ajută să te desprinzi de starea de crispare, de stresul lipsurilor din viața ta. Este simplă, și totuși cele două verbe cheie – a te relaxa și a primi – constituie sugestii foarte puternice în direcția atragerii fără efort a bucuriei, sănătății și plenitudinii în viața ta – cu alte cuvinte, a Abundenței.


       Rostește mental sau cu voce tare această frază până când ea devine un adevăr de nezdruncinat al ființei tale. Atunci vei începe să faci bani și când te relaxezi, să atragi oamenii potriviți și când dormi, să practici măiestria fără efort în trăirea Abundenței.