Dezvoltare personală pentru Abundență 2 – Start Up

dezvoltare personala 2

       Dezvoltare personală pentru Abundență 2 – Start up spre prosperitate


       Întotdeauna există un punct de plecare în planul de dezvoltare personală a fiecărui om. Când ne aliniem la start, majoritatea dintre noi știm ce ne dorim, unde vrem să ajungem – dar încă nu suntem acolo… deci, care ar fi recomandările cele mai utile pentru a ne înscrie cu succes, încă de la primul pas, pe traiectoria Abundenței?


       Dezvoltare personală prin cultivarea succesului în Abundență


       1. Înțelege că starea ta actuală este produsul gândurilor trecute. O navă nu-și schimbă cursul imediat ce ai cârmit pe o nouă direcție, ea are o anumită inerție. Continuă să-ți alimentezi noile gânduri și atitudini, fii răbdător și încrezător.


       2. Oprește alimentarea stării de lipsă. Încetează să te focusezi pe ceea ce nu ai, desprinde-te de sentimentul că ești neînplinit pe una sau mai multe axe ale vieții. Dezvoltarea personală apare atunci când cultivi cu perseverență gânduri pozitive și atitudini centrate pe succes, adică atunci când aplici Legile Abundenței (vezi articolul Dezvoltare personală pentru Abundență 1).


       3. Schimbă-ți credințele-cheie limitatoare. Orice ființă umană are un sistem personal de credințe și valori după care se conduce în viață. Nu poți avea prosperitate crezând cu tărie că abundența materială (măsurată prin acumulări financiare, obiecte de valoare, bunuri imobiliare etc.) este apanajul oamenilor răi, materialiști și egoiști. Desigur, pentru a schimba credințele sabotoare, este necesar mai întâi să le identifici cu claritate. Pentru aceasta poți apela la îndrumarea unui Life-coach, sau poți recurge la metode de introspecție și auto-analiză (dacă știi cum să procedezi).


       4. Recurge la acțiuni orientate spre succes și Abundență:


       – selectează melodii, filme artistice sau documentare, clipuri video pline de exemple ale oamenilor de succes, de sugestii pozitive și care îți inspiră stări de entuziasm, încredere, curaj, perseverență etc. Evită continuu, cu fermitate, orice stimuli (inclusiv discuțiile cu ”rude binevoitoare” sau ”prieteni grijulii”) adverși, care tind să-ți adâncească credința că nu poți, nu știi, nu te-ai născut în locul potrivit, nu ești destul de inteligent/bun/talentat etc. pentru a ajunge să trăiești succesul și Abundența.


       – selectează prietenii și cunoscuții care te iubesc, cred în tine, te acceptă și te susțin în proiectele tale. Când pornești pe calea dezvoltării personale, pregătește-te să-ți schimbi cercul de cunoscuți și persoane apropiate – aceștia se vor tria în funcție de atitudinea lor față de succesul transformării tale.


       – observă-ți expresiile limitatoare frecvente, de genul: ”este trist că…”, ”din păcate…”, ”problema e că…”, ”da, dar…” etc. Scapă de ele urgent, pentru că nu fac decât să întrețină o stare subconștientă de neputință. Înlocuiește-le cu expresii pozitive, care susțin succesul și Abundența, de exemplu: ”am învățat că…”, ”am mai câștigat ceva experiență…”, ”ideea este să…”, ”da, și…”, ”sigur există o cale…” etc. Focusează-te pe soluții, nu pe probleme.


       – la sfârșit de săptămână, scrie într-un jurnal lucrurile bune care ți s-au petrecut în acea săptămână, și pntru care ești recunoscător. Versiunea mea este să scriu bilețele colorate divers, pe care le colectez săptămânal într-un ”Potir al Recunoștinței”. Din timp în timp, mai ales dacă am o perioadă plină de provocări, recitesc acele bilețele și mă reconectez la starea de recunoștință și bucurie pentru tot ceea ce primesc clipă de clipă.


       – fă bucurii celor din jur și bucură-te împreună cu ei. Împărtășirea amplifică exponențial o emoție sau un sentiment, ceea ce favorizează ancorarea foarte rapidă și trainică a acestuia în subconștient. Apoi, poți ajunge să trăiești starea de bucurie și Abundență ”pe pilot automat”, fără să te mai gândești la ea.


       – ”negociază” în mintea ta cu gândurile negative reziduale; inițiază un dialog intern cu acestea, ca și cum ai discuta cu niște persoane imaginare: ”uite, din acest moment vreau să pleci!”, ”nu te cred, sunt convins că voi reuși!” ”nu-ți mai permit să mă critici!”, ”Ha ha ha! Devii tot mai mic pe măsură ce te agiți!”etc. Acest dialog te va situa, la nivel conștient, pe o poziție opusă față de tendințele tale blocante. Detașându-te de ele, acestea nu vor mai avea putere asupra ta.


       – Fă zilnic câte un mic pas spre țelul tău. Nu-ți fixa 100 de scopuri pentru a te simți copleșit, alege-l pe cel mai arzător și dedică-i o perioadă toată atenția și energia ta.


       Când ești la început, ai vrea să-ți transformi cât mai repede întreaga viață. Este o atitudine normală, dar dacă te lași pradă ei, nu vei obține mare lucru. Dezvoltarea persoală pentru Abundență înseamnă maturitate, responsabilitate, răbdare, perseverență, fermitate și curaj, precum și disciplină în acțiunile tale. Începe cu pași mici dar fermi, acordă zilnic măcar 15-30 de minute scopului tău, notează pașii și realizările concrete pe care le obții și apoi recitește totul după câteva luni. Vei fi uimit de progrese!