Dezvoltare personală pentru Abundență 3 – Atitudini de succes
Motto: Meriți totul și deja ai totul!
Dacă ai citit articolele precedente 1 și 2 despre cum să trăiești o viață în Abundență, știi deja cum să pornești și care sunt legile de respectat în universul abundent în care ai decis să exiști. Aici descoperim care sunt atitudinile care consolidează relația ta cu energia Abundenței, testate prin experiența mea zilnică – și de ce cultivarea lor se înscrie într-un proces de dezvoltare personală.
Atitudinea 1: Banii sunt buni! Am întâlnit de prea multe ori oameni care-și mențineau propria precaritate financiară și materială din cauză că-și repetau necontenit: ”banii sunt ochiul celui rău”, ”banii nu aduc fericirea”, ”banii sau viața”, ”cine nu are noroc la bani are noroc în dragoste” etc. Am mai spus-o: nu poți atrage în viața ta ceva ce detești sau respingi! Banii sunt o formă de energie, ca și focul sau electricitatea. Chiar dacă această formă de energie pare să nu țină de ceea ce numim dezvoltare personală, ea ne poate ajuta foarte mult să ne depășim zona de confort! Focul te poate ajuta să te încălzești sau să-ți pregătești hrana, dar te poate și vătăma sau ucide. La fel, curentul electric te ajută să progresezi, să beneficiezi de toate aparatele care te conectează cu lumea și îți fac viața mai ușoară – dar îți poate afecta grav sănătatea sau îți poate lua viața.
Banii, considerați ca o energie materializată, acționează la fel! Tu ești conștiința care dirijează această energie! Înlocuiește orice gând sau expresie verbală stereotipă de genul celor de mai sus cu gânduri și exprimări pozitive. Și când banii încep să se acumuleze în viața ta, dirijează-i acolo unde vrei, unde este nevoie! Când tu însuți îți vei fi satisfăcut toate necesitățile unui trai decent și lipsit de griji, poți investi în acțiuni caritabile, ajutorarea bolnavilor, salvarea animalelor, protecția mediului, reducerea poluării și utilizarea de resurse energetice naturale etc. Sunt atâtea de făcut pe planeta asta! Iar când vorbim de dezvoltare personală, merită să considerăm și faptul că abundența atrage, printre altele, oportunități de creștere…
Atitudinea 2: Programează-ți mintea continuu că primești ceva – fie o recompensă, fie un cadou neașteptat, fie o remunerare plăcută pentru activitatea ta de înaltă calitate. Cultivă mereu credința și încrederea că meriți, că primești și că te bucuri de ceea ce primești. Nu te plânge de sumele prea mici, de salariul insuficient sau zgârcenia clienților sau șefilor. Ei au problemele lor de rezolvat. Tu ești pe calea Abundenței – ții minte? Obișnuiește-te să gândești, de fiecare dată când primești ceva material, că acești bani sau obiecte aduc imediat resurse și mai abundente.
Atitudinea 3: Redefinește noțiunile de moderație, modestie, abundență și prosperitate financiară/materială. A fi modest și a trăi în moderație nu înseamnă a fi plin de lipsuri! Călugării, sfinții sau asceții nu se simt lipsiți de cele necesare! Desigur, un om poate trăi cu foarte puțin, însă ideea este să nu te simți lipsit de ceva, să nu râvnești ceva ce nu ai… pentru că acest sentiment atrage lipsa! În opinia mea, moderația și temperanța presupun să trăiești având cele necesare unui trai decent, fără a fi opulent. Să consumi fără a risipi. Să te simți liber în casa ta, fără a te împiedica de obiecte multe și aglomerate inutil, însă având la dispoziție tot ceea ce-ți trebuie pentru a face ce dorești. Din nou, când vorbim de dezvoltare personală, ne referim la cultivarea abilității de auto-depășire constantă.
În același ton, abundența și prosperitatea semnifică să ai la îndemână toate mijloacele, obiectele, ființele și energiile necesare pentru a trăi fericit, în plenitudinea existenței, a face ce-ți place și ce dorești, a-ți manifesta pe deplin potențialul uman. În nici un caz nu înseamnă acumulări materiale inutile și stagnante, obținute prin mijloace necinstite.
Corolar: Nu irosi nimic și nu fi zgârcit. Nu consuma excesiv și nu te abține de la ceea ce ai dori să ai, dacă acest lucru este în armonie cu legile naturii, este sănătos și moral.
Atitudinea 4: Manifestă mereu generozitate. Oferă din tot ceea ce ai, oricât de puțin sau de mult ar fi. Oferind altora, deschizi poarta fluxului de oportunități care vin către tine. Însă nu oferi necugetat, necontrolat – este important ca oferta ta să fie valorificată și să servească la înălțarea beneficiarilor. Dezvoltarea personală presupune și antrenamentul generozității dezinteresate, adică autentice.
Atitudinea 5: Elimină orice formă de invidie față de persoanele prospere sau care au ceea ce ți-ai dori și tu. Admiră aceste persoane și realizările lor! Dacă poți, modelează comportamentul lor de succes și studiază ”arhitectura lor mentală și emoțională” care acționează ca un magnet pentru succes și Abundență. Nu-i critica pe cei care au obținut averi în mod necinstit, abuziv. Aceștia sunt în realitate oameni bolnavi sufletește și cu setări mentale profund afectate. Există o lege a compensației care are grijă de ei. Tu concentrează-te pe Bine, Abundență și Fericire.
Atitudinea 6: Urmărește să traduci fiecare idee care-ți vine într-o acțiune concretă, care poate fi rentabilizată. Știi să croșetezi / să faci prăjituri / să cultivi legume bio / să dai lecții de limbi străine etc.? Fă-ți publicitate pe Facebook, Instagram și alte rețele de socializare. Oferă cu generozitate, dar acționează astfel încât să obții și tu beneficii financiare. Nu contează dacă mai ai un job de bază. Treci de la ”mentalitatea de bugetar (sau de angajat)” la mentalitatea de întreprinzător! Este bine să ai o perspectivă pragmatică și să rentabilizezi activitățile tale. Lumea este plină de visători, ar fi nevoie și de mai mulți oameni de acțiune…
Atitudinea 7: Indiferent de vârsta pe care o ai (dacă, desigur, ai trecut de vârsta primei copilării…), indiferent de posibilele obstacole personale (ești femeie într-o societate discriminatorie, pensionar, bolnav sau cu dizabilități fizice etc.), urmărește mereu să fii independent financiar! Este important să ai banii tăi, asupra cărora să deții tu controlul, nu să depinzi de cineva care vrea sau nu vrea, poate sau nu poate să te susțină în satisfacerea nevoilor și aspirațiilor tale. Dezvoltare personală înseamnă și să fii pe picioarele tale, adică matur, inclusiv financiar!
Atitudinea 8: Cultivă mereu o stare de bucurie și recunoștință față de tot ceea ce primești în fiecare zi. Mulțumește că respiri aer curat, că ai avut hrană și apă, că locuiești într-un loc frumos, că ai o familie de care te bucuri, că ai primit un cadou, că ai putut face pe cineva fericit etc. Emoțiile precum bucuria și recunoștința fac parte din familia Abundenței.
Atitudinea 9: Ține un Jurnal al Abundenței, în care să-ți notezi orice eveniment legat de manifestarea acesteia în viața ta. De exemplu, jurnalul meu despre Abundență conține toate legile, principiile și atitudinile descrise în articolele publicate aici, precum și acțiuni personale de întreținere a Abundenței. Citește jurnalul periodic, aceasta te va însufleți și-ți va consolida relația cu Abundența, așa cum un album foto cu cei dragi îți susține sentimentele de iubire și uniune cu ei.
Atitudinea 10: Învață să primești! Sunt atâtea ființe umane care doresc să trăiască în plenitudine, dar nu știu cum s-o integreze în viața lor. Primești un compliment? Mulțumește pentru el și bucură-te. Primești bani? Mulțumește și bucură-te. Primești recunoaștere publică? Mulțumește, bucură-te și oferă mai mult. Ține minte să reinvestești o parte din ceea ce ai primit, pentru ceilalți. Bunăstarea ta nu este separată de a celorlalți.
Dezvoltare personală în acțiune
Când toate cele de mai sus, și încă alte acțiuni pe care le realizezi, par să nu funcționeze, când Abundența pare ”să nu ajungă la tine”, întreabă-te: unde te simți blocat? În ce sector de viață? Ce emoții neplăcute ai experimentat în ultima vreme? Amintește-ți că tu alegi cum se derulează viața ta! Indiferent ce obstacole externe sau interne apar, simplul fapt că alegi ferm să mergi mai departe te va ajuta să ieși din starea de blocaj și să te îndrepți spre țelul tău.
Fericirea și Abundența sunt natura noastră. Nu am venit în această lume să suferim și să trăim în privațiuni și lipsuri. Am venit să prosperăm, să ne deschidem larg aripile sufletului și să creăm la capacitatea maximă a potențialului nostru. Calea se deschide, obstacolele sunt gradat depășite și începi să trăiești cu adevărat atunci când ALEGI să fii cea mai bună versiune a ta!